Patelnie Jest 4 produktów.

Patelnie są niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni. Trudno sobie wyobrazić przygotowanie ulubionych przysmaków (np. naleśników, kotletów itd.) bez jej posiadania. Na patelni możesz nie tylko smażyć, ale i blanszować oraz dusić. Niektóre produkty tego typu są przystosowane do grillowania - mają specjalną, lekko żebrowaną powierzchnię. Smażenie na głębokim tłuszczu oraz z wykorzystaniem jego niewielkiej ilości coraz częściej ustępuje smażeniu bez tłuszczu. Niemniej, żeby było ono zdrowe, musi się odbywać przy użyciu patelni z powłoką, do której nie przywiera jedzenie.

Podkategorie

  • Patelnie aluminiowe
    Patelnie aluminiowe są lekkie i mają ergonomiczne uchwyty. Naczynia do smażenia, duszenia i blanszowania mogą mieć małą, średnią lub dużą wielkość, odpowiednio do potrzeb kucharki lub kucharza. 
Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów
Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów