Czerwone naczynie do pieczenia drobiu

Dostępny

EH00009

Emile Henry



Ceramiczne naczynie do pieczenia drobiu. Jego wyjątkowy kształt zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, dzięki czemu upieczone mięso jest kruche, miękkie i ma chrupiącą skórkę.

Naczynie ma szereg zalet: w czasie pieczenia nie trzeba polewać mięsa, a karbowane dno sprawia, że drób nie nasiąka sokami. Ponadto, po skończonym gotowaniu nie trzeba czyścić piekarnika.

Więcej szczegółów

514,99 zł brutto

Opis

Producent: Emile Henry
Marka: Emile Henry
Materiał: ceramika
Kolor: czerwony
Pojemność 3000 ml
Wymiary: 34 cm x 24 cm x 19 cm
Rodzaj kuchenki piekarnik
Uwagi: Można myć w zmywarce.

Więcej informacji

Ceramika Emile Henry wytwarzana jest w technologii Ceradon® - garnki i naczynia wypalane są w temperaturze 1150 stopni Celsjusza, co nadaje im wyjątkową trwałość: są odporne na uderzenia i gwałtowne zmiany temperatury.

Warto zaznaczyć, iż większość garnków i naczyń ceramicznych Emile Henry wytwarza się ręcznie i na spodzie są one opatrzone inicjałami pracownika, który je stworzył.

 

6 innych produktów w tej samej kategorii: